vrijdag 19 november 2021

Kabouters

Wij leerden over de kabouters en hun paddenstoelen waar ze in leven. We bekeken hoe een paddenstoel en een kabouter eruit zag en gingen op zoek naar paddenstoelen in de tuin, maar die mag je niet afkraken, want er leven kabouters in hé!

Plots waren er geen kinderen meer in de klas, maar enkel nog kabouters. We maakte een eigen kabouterhoed en baard en werden een kabouter. Ook maakten we een kabouterhuisje. We hadden er veel werk aan, maar we zijn er heel trots op. 

We sorteerden de paddenstoelen en kabouters van klein naar groot. We deden schrijfdans, daarin maakten een prachtige paddenstoel. We luisterden een leuk verhaaltje over heksje mimi en de kabouter. We kunnen ook een leuk liedje zingen: "Op de grote paddenstoel". 

We mochten kijken naar een poppenkastje over een een kaboutergezinnetje. We keken ook waar de kabouter staat. Voor, achter, naast, op of onder het paddenstoelenhuisje. 

We speelden zelf kabouter in onze kabouterpoppenhoek. Ook mochten we met de kaboutertjes spelen en hun huisje. Kortom de twee weken vlogen voorbij vol plezier!

We vierden ook de verjaardag van Kenji. Bedankt voor de lekkere koekjes! Gefeliciteerd Kenji!

Zie hier de foto's

Volgende week gaan we natuurlijk beginnen uitkijken naar de Sint en zijn Pieten.

Ondertussen zijn er al veel kinderen met pantoffels. Super hoor! Een aantal kinderen moeten deze nog meebrengen. Bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lieve ouders, Onze laatste schooldag zit erop. We kregen nog wat verwennerijen. Zoë was jarig en trakteerde met lekkers maar ook de ouderraa...